Over ons

Bourgondisch Bewegen
Wij organiseren meerdaagse wandeltochten voor mensen die van het goede leven houden: de Bourgondiërs. Voor iedereen die geniet van heerlijk eten en drinken, maar ook graag sportief bezig is.
Onze wandeltochten zijn in en rondom Nationaal Park Veluwezoom en in de Achterhoek. Hierbij verzorgen wij u volledig: koffie en gebak, goede lunches, versnaperingen onderweg, drankjes diner, hotelovernachting, ontbijt, en natuurlijk een afscheidsdrankje. Ook regelen wij het bagagevervoer en zorgen wij voor mooie routes met duidelijke routebeschrijvingen.

Hoe het begon
Als ervaren wandelaars viel het ons op dat het aanbod van geheel verzorgde meerdaagse wandeltochten in Nederland beperkt is. Tijdens een van onze vele wandelingen in Nationaal Park Veluwezoom kregen we het idee om een meerdaagse wandeltocht te organiseren. Via vrienden en bekenden hebben we hier ruchtbaarheid aangegeven. We wilden hen net zo van het wandelen en het Bourgondische leven laten genieten als wij doen. Want behalve van wandelen houden wij ook van al het goede dat het leven te bieden heeft. Lekker eten, een heerlijk glas wijn of een goed getapt biertje na afloop van een wandeltocht hoort er wat ons betreft bij.

In oktober 2016 was dan ook onze eerst georganiseerde meerdaagse wandeltocht: ‘De Veluwezoomse wandeltweedaagse’. Het bleef niet bij vrienden en bekenden. Ook voor ons ‘wildvreemden’ gaven zich uiteindelijk op. 
De reacties op deze tocht waren gelukkig alleen maar positief: ‘leuk ontvangst’ – ‘ heerlijke lunch’ – ‘goed verzorgd’ – ‘ gezellig hotel’ – ‘heerlijk diner’ – ‘dat dit kan voor dit geld’ – ‘mooie routes’.
Voor ons aanleiding om op deze voet verder te gaan.

Hoe het verder gaat
We vonden het zo leuk om dit te kunnen organiseren dat we besloten er als een non-profitorganisatie mee verder te gaan. We willen het niet té groot maken. Hooguit 30 deelnemers per wandelweekend. Zo kunnen we iedereen nog persoonlijke aandacht geven, is het voor de deelnemers ’s avonds bij de borrel en het gezamenlijke diner nog goed te overzien, kan met iedereen een praatje gemaakt worden als men dat wil. Voor ons is het een leuke hobby en daardoor kunnen we de prijs zo laag mogelijk houden.
Ons motto is: ‘Gezond genieten van het goede leven!’
Bourgondisch Bewegen leek ons dan ook een toepasselijke naam.

Adres Gegevens

| Lucy & Jos 
| Vredenburgstraat 33, Westervoort
| +31 6 31945051
| info@bourgondischbewegen.nl

Bedrijfs Gegevens

| KvK 70782261
| Aangesloten bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)
| Algemene voorwaarden