29 & 30 mei 2021
Bourgondisch Voorjaars Wandelweekend
(Achterhoek)

Tweedaagse geheel en goed verzorgde wandeltocht door de prachtige natuur en landelijke omgeving van de Achterhoek. Overdag heerlijk wandelen en onbezorgd genieten van de Achterhoek in de nazomer. ’s Avonds bijkomen en genieten in de brasserie of op het terras van een gastvrij familiehotel. Een weekend voor sportieve Bourgondiërs!
Gezond genieten van het goede leven dus!

Algemene informatie

Start en eindpunt: Horeca op Marktplein, Elten (Dld)
Afstanden dag 1: ca. 19 km
Afstanden dag 2: ca. 17,5 of 22 km
Maximum aantal deelnemers: 30

Inclusief:

- Ontvangst met ‘Kaffee und Kuchen'
- Lunch dag 1: in een horecagelegenheid onderweg 
- Lunch dag 2: een goed gevulde Bourgondische knapzak
- Beide dagen iets lekkers voor onderweg
- Overnachting in een gastvrij familiehotel
- Een welkomstdrankje bij aankomst in het hotel
- Drie consumpties, te besteden in het hotel
- Een goed verzorgd driegangendiner
- Uitgebreid ontbijtbuffet
- Afsluitend drankje 
- Bagagevervoer
- Toeristenbelasting

Exclusief:
- Gemaakte kosten buiten dit arrangement om
- Reis- en annuleringsverzekering
- Vervoer naar en van vertrekpunt

De Achterhoek wandeling

De start van deze wandeling is in Elten, een aan de noordoever van de Rijn gelegen Duits dorpje in de gemeente Emmerik, dicht tegen de Nederlandse grens in de buurt van Lobith.
Na de start loop je naar het bos rond de Elterberg. In dit bos liggen zowel brede als smalle paden, die je langs eikenbomen en indrukwekkende beuken voeren.

Via veldwegen, boerderijen en bosranden steek je de grens over naar Nederland en kom je in het Bergherbos, bij de meeste mensen beter bekend als het Montferland, een heuvelachtig bosgebied van Natuurmonumenten.

Het heeft vele hoogteverschillen (toppen met mooie namen als Hettenheuvel, Kale Jacob,  Hulzenberg) met prachtige vergezichten. Je passeert heidevelden en sprengen. Bijzonder punt langs de route is de enige Duitse loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog op Nederlands grondgebied. In het Bergherbos heb je bovendien de mogelijkheid om een 21 meter hoge uitkijktoren te beklimmen. Je passeert molens en de route loopt via de binnenplaats en de tuinen van Kasteel Huis Bergh. Je steekt de 2e dag tijdens je tocht de grens naar Duitsland weer over en via een Duits Slot (Schlösschen), kleine Duitse gehuchten, dijkwegen en klompenpaden kom je op het punt waar de Rijn Nederland instroomt. Je loopt via de Elterberg terug naar de plek waar je de dag ervoor je wandeltocht startte: op het Marktplein in Elten.

De wandeling

Op dag 1 loop je naar het hotel waar je overnacht. De volgende dag loop je via een geheel andere route weer terug naar het startpunt. Ongeveer 90% betreft onverharde maar goed beloopbare paden.
Je loopt niet in groepsverband, maar individueel. Je kunt dus je eigen tempo bepalen. Loop je graag met wandelstokken? Geen probleem, de paden zijn hiervoor geschikt.
Je ontvangt van ons duidelijke routebeschrijvingen. Tevens ontvang je de route in een GPX bestand.
Verschillende afstanden zijn mogelijk. Op de dag zelf kun je kiezen welke afstand je wilt lopen.
De bagage kun je bij het startpunt achterlaten. Die vervoeren wij voor je. Je hebt dus tijdens de wandeling alleen een kleine rugzak of heuptas nodig.

Eten, drinken en overnachten

Natuurlijk mag het Bourgondische gedeelte niet vergeten worden. Wij ontvangen je met koffie/thee en een taartje. De eerste dag ga je tijdens de wandeling lunchen in een mooi gelegen horecagelegenheid.  

Als je aankomt in het hotel staat er een welverdiend welkomstdrankje naar keuze voor je klaar. Naast het welkomstdrankje zijn er nog drie consumpties te besteden in het hotel.
Je kunt er rustig relaxen op het terras of in de lounge.  's Avonds gezamenlijk genieten van een driegangendiner.

De volgende dag start met een uitgebreid ontbijtbuffet. Deze dag krijg je een goedgevulde 'knapzak' mee met een Bourgondische lunch en nog meer lekkers voor onderweg. Heerlijk picknicken op een bankje of in het gras. Wij wachten je op bij het eindpunt en we sluiten het weekend af met een drankje.  

De prijs

De all inclusive prijs voor dit Bourgondisch Voorjaars Wandelweekend (Achterhoek) bedraagt € 169,- per persoon.
Voor dit wandelarrangement geldt géén extra eenpersoonstoeslag.
Honden zijn ook welkom voor een bedrag van € 7,50,-.

Iets voor jou?

Meld je dan vóór 8 mei 2021 aan via het onderstaande formulier.
Een aanbetaling van € 90,- per persoon ontvangen wij graag binnen één week na aanmelding, op bankrekeningnummer NL60 KNAB 0255606435, t.n.v. Bourgondisch Bewegen o.v.v. ’Wandelweekend mei 2021’. Pas dan is de inschrijving definitief.
Het volledige bedrag dient vóór 15 mei 2021 te zijn voldaan.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op!
tel: 06-20154433 
e-mail: info@bourgondischbewegen.nl

Met vriendelijke groet,

Bourgondisch Bewegen
Lucy Menting en Jos Veelen

Aanmeldformulier

Algemeen

Aanhef*

Specifiek

Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden van Bourgondisch Bewegen.*

Velden met * zijn verplicht.