22 & 23 april 2023 (Zat-Zon)
Bourgondisch Voorjaars Wandelweekend
Nationaal Park Veluwezoom

Sorry, dit weekend is volgeboekt.
In onze andere Bourgondische wandelweekenden is mogelijk nog wel plaats. Misschien is dat iets voor u?

Tweedaagse geheel en goed verzorgde wandeltocht door de prachtige natuur van Nationaal Park Veluwezoom. Overdag heerlijk wandelen en onbezorgd genieten van de Veluwezoom in het voorjaar. Je hebt een goede kans om (nog jonge) dieren die er leven tegen te komen, bijvoorbeeld Schotse hooglanders, wilde zwijnen, reeën en edelherten. ’s Avonds genieten van alles wat dit knusse hotel te bieden heeft, zoals een culinair a la carte restaurant en een mooi terras. 
Een weekend voor sportieve Bourgondiërs! 
Gezond genieten van het goede leven dus!

Algemene informatie

Start en eindpunt: Brasserie Veluwezoom, Rheden
Afstanden dag 1: ca. 17 of 19.5 km
Afstanden dag 2: ca. 17.5 of 20 km
Maximum aantal deelnemers: 20 (waarvan maximaal twee alleengaanden) 

Inclusief:

- Ontvangst met koffie/thee en uiteraard gebak
- Lunch dag 1: een goed gevulde Bourgondische knapzak
- Lunch dag 2: in een horecagelegenheid onderweg
- Beide dagen iets lekkers voor onderweg
- Overnachting in een gezellig knus hotel 
- Een welkomstdrankje bij aankomst in het hotel
- Drie consumpties, te besteden in het hotel
- Een goed verzorgd driegangendiner
- Uitgebreid ontbijtbuffet
- Afsluitend drankje 
- Bagagevervoer
- Toeristenbelasting

Exclusief:
- Gemaakte kosten buiten dit arrangement om
- Reis- en annuleringsverzekering
- Vervoer naar en van vertrekpunt

De Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom is met 5.100 hectare één van de grootste natuurgebieden van Natuurmonumenten. Het heuvelachtige gebied bestaat grotendeels uit gevarieerd bos, heide en een enkele zandverstuiving. In het zuidelijke, meest heuvelachtige deel van het park liggen meerdere landgoederen zoals Heuven en Beekhuizen. Centraal in het nationaal park ligt het bekende uitzichtpunt de Posbank, waar je bij helder weer tot in Duitsland kunt kijken. Extra fraai is het reliëf, dat voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk is.

Met 350 kilometer aan paden kun je hier zomaar wilde zwijnen, reeën, herten en Schotse hooglanders tegenkomen. Ook grazen hier IJslandse paarden en een schaapskudde. Goed voor de vele bijzondere planten, vogels en insecten. Leuk voor de wandelaar die van afwisseling houdt.

Nationaal Park Veluwezoom ‘verandert’ elk jaargetijde. In de winter als het gesneeuwd heeft zie je de sporen van de vele dieren die er leven. Het voorjaar kenmerkt zich door de groene frisse kleuren, alles groeit en bloeit. In de zomer kan het er droog zijn en verandert alles van kleur. De heide begint te bloeien. Deze is in augustus op zijn mooist. In het najaar kun je genieten van de prachtige herfstkleuren en de vele paddenstoelen. Kortom, de Veluwezoom is elk seizoen weer anders.

De wandeling

Op dag 1 loop je naar het hotel waar je overnacht. De volgende dag loop je via een geheel andere route weer terug naar het startpunt. Ongeveer 90% betreft onverharde maar goed beloopbare paden.

Je loopt niet in groepsverband, maar individueel. Je kunt dus je eigen tempo bepalen. Loop je graag met wandelstokken? Geen probleem, de paden zijn hiervoor geschikt.

Je ontvangt van ons duidelijke routebeschrijvingen. Tevens ontvang je de route in een GPX-bestand.
Verschillende afstanden zijn mogelijk. Op de dag zelf kun je kiezen welke afstand je wilt lopen.

De bagage kun je bij het startpunt achterlaten. Die vervoeren wij voor je. Je hebt dus tijdens de wandeling alleen een kleine rugzak of heuptas nodig.

Eten, drinken en overnachten

Natuurlijk mag het Bourgondische gedeelte niet vergeten worden. Wij ontvangen je met koffie/thee en een taartje. De eerste dag krijg je een goedgevulde 'knapzak' mee met een Bourgondische lunch en nog meer lekkers voor onderweg. Heerlijk picknicken op een bankje of in het gras. Er is op de eerste dag géén horeca onderweg.

Als je aankomt in het hotel staat er een welverdiend welkomstdrankje voor je klaar. Naast het welkomstdrankje zijn er nog drie consumpties te besteden in het hotel. Je kunt rustig relaxen op het terras of in de lounge. 's Avonds gezamenlijk genieten van een driegangendiner.

De volgende dag start met een ontbijtbuffet. Deze dag krijg je weer wat lekkers mee voor onderweg, maar ga je bovendien tijdens de wandeling lunchen in een mooi gelegen horecagelegenheid. Na deze lunch is het niet zo heel ver meer naar het eindpunt. Wij wachten je daar op en we sluiten het weekend af met een drankje. 

De prijs

De all inclusive prijs voor dit Bourgondisch Voorjaars Wandelweekend bedraagt
€ 198,- per persoon.
Dit bedrag is gebaseerd op een tweepersoons bezetting van de hotelkamer.
Kom je alleen dan is de één persoonstoeslag € 25,-.
Gezien het geringe aantal kamers van dit hotel (10) kunnen slechts twee alleengaanden mee. 
Honden zijn helaas niet welkom.

Iets voor jou?

Meld je dan vóór 20 maart 2023 aan via het onderstaande formulier.
Een aanbetaling van € 100,- per persoon ontvangen wij graag binnen één week na aanmelding, op bankrekeningnummer NL66 KNAB 0604 9233 09, t.n.v. Bourgondisch Bewegen o.v.v. ’Wandelweekend april 2023’. Pas dan is de inschrijving definitief.
Het volledige bedrag dient vóór 25 maart 2023 te zijn voldaan.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op!
tel: 06-31945051
e-mail: info@bourgondischbewegen.nl

Met vriendelijke groet,

Bourgondisch Bewegen
Lucy Menting en Jos Veelen

  Aanmeldformulier

  Algemeen

  Aanhef*

  Specifiek

  Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden van Bourgondisch Bewegen.*

  Velden met * zijn verplicht.